Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-12-2020 14:49

Διαδικτυακή ημερίδα για την επαγγελματική σταδιοδρομία σε τεχνικά επαγγέλματα και στη βιομηχανία

«Βρες το ταλέντο σου για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία - Κατάρριψε τον μύθο, επίλεξε τεχνικό επάγγελμα»

 Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας συνδιοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Βρες το ταλέντο σου για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία - Κατάρριψε τον μύθο, επίλεξε τεχνικό επάγγελμα». Στόχος η προώθηση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και η ανάδειξη της προοπτικής απασχόλησης στη βιομηχανία.

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου από τις 9:30 π.μ. μέχρι τις 10:45 π.μ., απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της τρίτης τάξης Γυμνασίου, την οποία θα κληθούν να παρακολουθήσουν online από τις τάξεις τους.

Απευθύνεται όμως και στους γονείς, οι οποίοι θα κληθούν να υποστηρίξουν τις δεξιότητες και τις επιλογές των παιδιών τους. Καλούνται λοιπόν οι γονείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση η οποία θα μεταδίδεται live μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων www.facebook.com/CyMoecDmteek και https://youtu.be/lrAci6d8R0Y.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει αφενός τη βιομηχανία ως έναν ελκυστικό χώρο απασχόλησης για αποφοίτους διάφορων σχολών και αφετέρου τη μέση τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση ως επιλογή για ένα υποσχόμενο μέλλον. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η πλειοψηφία των νέων επιλέγει ακαδημαϊκή κατεύθυνση, θεωρώντας τα τεχνικά επαγγέλματα υποδεέστερα, με αποτέλεσμα πρώτον δεκάδες θέσεις εργασίας για τεχνικά καταρτισμένο προσωπικό και εξειδικευμένους τεχνίτες στον παραγωγικό τομέα και δη στη βιομηχανία να μένουν κενές, ενώ την ίδια στιγμή να παρατηρείται μεγάλη ανεργία ανάμεσα στους πτυχιούχους νέους.

Επιδίωξη είναι αυτά τα μηνύματα να φτάσουν στους μαθητές και στις μαθήτριες, και στους γονείς τους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία στην εν λόγω εκδήλωση να ακούσουν απόφοιτους και απόφοιτες που έχουν ακολουθήσει τεχνικά επαγγέλματα και έχουν μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ακούσουν καταξιωμένους επαγγελματίες από τη βιομηχανία, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δικές τους εμπειρίες από την απασχόληση στη βιομηχανία, αλλά και τη διασύνδεση των επαγγελματικών δεξιοτήτων με τις ανάγκες στην αγορά εργασίας, ευκαιρίες εργοδότησης και προοπτικές ανέλιξης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κα Νατάσα Πηλείδου και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

 

ΕΧ/ΕΙ