Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-05-2018 09:59

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρη Συλλούρη στην έναρξη της ενημερωτικής καμπάνιας του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω σήμερα την έναρξη της Παγκύπριας Ενημερωτικής Καμπάνιας του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου.

Τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για σημαντικά θέματα, όπως είναι οι ρευματικές παθήσεις, είναι κομβικής σημασίας για την κοινωνία μας. Η παροχή γνώσης και η ορθή ενημέρωση από ειδικούς επί του θέματος, διαφωτίζουν τους πολίτες γύρω από την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, και τη δυνατότητα πρόσβασης στις κατάλληλες και αποτελεσματικές θεραπείες για τις ρευματοπάθειες.

Οι ρευματικές παθήσεις, οι οποίες αφορούν επώδυνες καταστάσεις του μυοσκελετικού συστήματος, παρουσιάζουν πληθώρα συμπτωμάτων και για αυτό χρήζουν έγκαιρης διάγνωσης από ειδικό ρευματολόγο γιατρό και τήρησης σωστής και προσεγμένης θεραπείας. Ως εκ τούτου, η ορθή και σφαιρική ενημέρωση σχετικά με αυτές τις διαδικασίες, βοηθά τους πολίτες που πάσχουν από αυτές τις παθήσεις ή παρουσιάζουν σχετικά συμπτώματα, να προβούν στις απαραίτητες πρακτικές για την αντιμετώπισή τους.

Ωστόσο, η ενημέρωση για τις ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις δεν αφορά μόνο στους ασθενείς που πάσχουν από αυτές αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθότι η ευαισθητοποίηση του συνόλου των πολιτών για τα σχετικά θέματα, συμβάλλει σημαντικά στη γενικότερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι η καλύτερη θεραπεία για κάθε ασθένεια. Επομένως, τέτοιες ενημερωτικές δράσεις συμβάλλουν καταλυτικά στην καλύτερη και πιο συλλογική αντιμετώπισή τους από το σύνολο της κοινωνίας.

Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να επιτελείτε και να παράγετε αξιόλογο έργο, ενισχύοντας το θεσμό αυτό και προσφέροντας τα μέγιστα στην εξυγίανση και αναβάθμιση της κοινωνίας και της υγείας στον τόπο μας.

____________

ΜΛ/ΣΧ

Σχετικά Ανακοινωθέντα