Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-12-2020 12:18

O Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών

Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα, στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής Μαρωνιτών, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών στην Κύπρο κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, με την ευκαιρία της αναχώρησης του Αρχιεπισκόπου από την Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο Σουέηφ για το σημαντικό ανθρωπιστικό, κοινωνικό και θρησκευτικό έργο που έχει επιτελέσει όσον αφορά τη μαρωνιτική θρησκευτική ομάδα στην Κύπρο.

Τον ευχαρίστησε, επίσης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για την τεράστια προσφορά του στην Κύπρο και στους αγώνες του κυπριακού λαού για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας.

Τόνισε ακόμα ότι η Κυβέρνηση στέκεται πάντοτε στο πλευρό των θρησκευτικών ομάδων στην Κύπρο και έχει στις προτεραιότητες της την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το κράτος συμβάλλει οικονομικά, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στην ενίσχυση της προσπάθειας για δημιουργία, αλλά και για βελτίωση υφιστάμενων, έργων υποδομής και μνημείων της θρησκευτικής ομάδας στις ελεύθερες περιοχές, καθώς και για αναστήλωση εκκλησιών και Μονών των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα.

Ο Επίτροπος Προεδρίας ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Σουέηφ καλή επιτυχία στα νέα σημαντικά καθήκοντα που αναλαμβάνει ως Αρχιεπίσκοπος Τρίπολης, της μεγαλύτερης θρησκευτικής περιφέρειας στο Λίβανο.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών ευχαρίστησε τον κ. Φωτίου για τη συνεργασία και τη στήριξη στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια, εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ολόκληρο τον κυπριακό λαό για το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή τους τόσο προς την Αρχιεπισκοπή των Μαρωνιτών όσο και προς τους Μαρωνίτες στην Κύπρο.

(ΡΜ/ΕΚΣΧ)