Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-05-2018 09:19

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά

Το Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, δίνοντας ραντεβού με τους απανταχού φίλους του βιβλίου αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 19 και 20 Μαΐου, στο Πάρκο Ακρόπολης στoν Στρόβολο.

Διοργανωτές, όπως κάθε χρόνο, είναι το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και ο Δήμος Στροβόλου, ενώ το φετινό Φεστιβάλ παρουσιάζει η CYTA. Στόχος των διοργανωτών είναι το Nicosia Book Fest να μεγαλώνει κάθε χρόνο, τόσο σε μέγεθος όσο και σε περιεχόμενο, έτσι ώστε να καταστεί ένα γεγονός ορόσημο για τα κυπριακά δεδομένα.

Το φετινό Φεστιβάλ θα είναι ένα διήμερο γεμάτο βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Για μια ακόμη χρονιά συμμετέχουν βιβλιοπωλεία, εκδοτικοί οίκοι, πολιτιστικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς και δεκάδες συγγραφείς. Σε τρεις διαφορετικές σκηνές, θα πραγματοποιηθούν φέτος πολύ ξεχωριστές συζητήσεις και παρουσιάσεις με συγγραφείς από την Κύπρο και το εξωτερικό, συναρπαστικές δραστηριότητες και άλλα πολλά.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 35 και πλέον παρουσιάσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν πέραν των 50 συγγραφέων, ενώ στον χώρο του Φεστιβάλ θα βρίσκονται 150 συγγραφείς. Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, βραβεύσεις και συζητήσεις καθώς, επίσης, και έκθεση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου συγγραφέα Λεών Τολστόι από το Ρωσικό Μουσείο Τολστόι. Τις δύο βραδιές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τρεις μουσικοθεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο.

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συμμετέχει με δικό του περίπτερο στο Φεστιβάλ, όπου θα εκτίθενται και θα διατίθενται δωρεάν μεγάλη επιλογή από τις εκδόσεις του. Επιπρόσθετα, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, έχοντας πάντα ως στόχο τη διάχυση της γνώσης, θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή εκπαιδευτική δράση για τους μικρούς μας φίλους. Μαζί με το Τυπογραφείο Κυπριακής Δημοκρατίας θα διοργανώσει ένα ολοήμερο εργαστήρι τυπογραφίας για παιδιά με τίτλο «Μικροί τυπογράφοι εν δράσει», στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς τυπώνονται τα βιβλία που διαβάζουν και να τυπώσουν σε μηχανή εκτύπωσης τη δική τους δημιουργία.

Και φέτος το Φεστιβάλ φέρνει κοντά στο αναγνωστικό κοινό καταξιωμένους συγγραφείς από Κύπρο και εξωτερικό. Ανάμεσα τους, ο γνωστός Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Νίκος Μπογιόπουλος, ο ακαδημαϊκός-ακτιβιστής Γιώργος Τσιάκαλος και ο τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης. Θα παρουσιαστούν, επίσης, μερικοί από τους πιο καταξιωμένους Κύπριους συγγραφείς, ανάμεσά τους, οι βραβευμένοι Κώστας Λυμπουρής, Ρένος Χριστοφόρου, Σωφρόνης Σωφρονίου, Κωνσταντία Σωτηρίου και Σάντρα Ελευθερίου.

Ο χώρος θα μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες από το πρωί μέχρι το βράδυ καθώς θα υπάρχει φαγητό και ποτό, χώρος βιβλιοανάγνωσης και πλούσιο πρόγραμμα το οποίο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δωρεάν στην παιδική γωνιά με παιδικές κατασκευές, face painting και φουσκωτό.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Για να δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ πατήστε εδώ.

(ΕΝ/ΑΧ)