Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-05-2018 11:45

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί για την Αρμενία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί το βράδυ της Κυριακής, 20 Μαΐου 2018, για την Αρμενία, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας κ. Ara Babloyan. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Νίκο Τορναρίτη, Γεώργιο Τ. Γεωργίου, Χρίστο Ορφανίδη και Γιώργο Περδίκη, καθώς και τον Αντιπρόσωπο της Θρησκευτικής Ομάδας των Αρμενίων στη Βουλή κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν. Την αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων κα Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Γεωργία Νεοφύτου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Βουλής, πέραν από τη συνάντηση που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Armen Sarkissian και από τον Πρωθυπουργό κ. Nikol Pashinyan. Συναντήσεις θα έχουν επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Zohrab Mnatsakanian, καθώς και με τον Καθολικό Πάντων των Αρμενίων, Πατριάρχη Κarekin II.

Πέραν των συναντήσεων, ο Πρόεδρος της Βουλής θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Ο Πρόεδρος του Αρμενικού Κοινοβουλίου θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο δείπνο προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του, ενώ ο Συμπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας, κ. Eduard Sharmazanov θα παραθέσει γεύμα προς τιμή της αντιπροσωπείας.

Η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και θα επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη, 24 Μαΐου.

 

(ΜΓ)