Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-05-2018 15:11

Προτεραιότητα και έγνοια όλων των εμπλεκόμενων φορέων η ασφάλεια και υγεία στα σχολεία μας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) ευρεία σύσκεψη, με θέμα την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία μας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Τμημάτων του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας, και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, των οργανωμένων γονέων, των εκπαιδευτικών οργανώσεων, των σχολικών εφορειών, του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.ά.).

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ εποικοδομητικό κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις, και εκφράστηκαν εισηγήσεις και προτάσεις, με στόχο τη βελτίωση και την όσο το δυνατόν καλύτερη και ασφαλέστερη παραμονή των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του προσωπικού στους χώρους των σχολικών μονάδων.

Τονίστηκε, επίσης, για ακόμη μία φορά, πως κοινή έγνοια και προτεραιότητα όλων μας αποτελεί η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, ενώ έγινε αναφορά και στο υψηλό επίπεδο των κτηριακών εγκαταστάσεων και της υλικοτεχνικής υποδομής που υπάρχει σήμερα.

Μετά από διεξοδική συζήτηση των διαφόρων πτυχών των πιο πάνω θεμάτων:

  1. Αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, υπό την προεδρία του Προϊστάμενου Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠ, Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  κ. Ηλία Μαρκάτζιη.
  2. Επιβεβαιώθηκε ότι τα σχολεία μας είναι ασφαλή και συνεχίζουν ομαλά τη λειτουργία τους όπως γίνεται εδώ και χρόνια και πως δεν  υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  3. Δεσμεύθηκαν όλοι οι φορείς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και συνεχιστεί η συνεργασία και συνεννόηση προς όφελος των μαθητών μας.
  4. Αποφασίστηκε να γίνει από την ειδική επιτροπή διαχωρισμός βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν: η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής  Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ, και αποστολή της θα είναι, αφού συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να κωδικοποιήσει και καταθέσει γραπτώς στον Υπουργό Παιδείας, το συντομότερο δυνατόν, ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο τη βελτίωση αδυναμιών που παρουσιάζονται στα σχολεία, γύρω από τους ευαίσθητους αυτούς τομείς.

 (ΙΠ)