Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

31-05-2018 12:01

Επίδοση διαπιστευτηρίων νέου Υπάτου Αρμοστή Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία

Ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ινδία κ. Άγις Λοΐζου επέδωσε στις 31 Μαΐου 2018 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της  Ινδίας κ. Ram Nath Kovind, σε επίσημη τελετή που έλαβε χώρα στο Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, ο Κύπριος Ύπατος Αρμοστής, διαβίβασε στον Ινδό Πρόεδρο τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τις διαχρονικά στενές φιλικές σχέσεις Κύπρου-Ινδίας, τη θέση αρχής που τηρεί η Ινδική Κυβέρνηση στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά και για τον σεβασμό που επιδεικνύει έναντι της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τονίζοντας το ιστορικά άριστο επίπεδο των διπλωματικών και πολιτικών διμερών μας σχέσεων, τόσο ο Ινδός Πρόεδρος, όσο και ο Ύπατος Αρμοστής επεσήμαναν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και διεύρυνσης των διμερών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και οι επενδύσεις, ώστε να δοθεί η κατάλληλη ώθηση στην ήδη εξαίρετη σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

 

(ΜΓ/ΕΙ)