19-06-2018 16:32
Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακές Μινιατούρες» στο Βερολίνο, έριξε την αυλαία της για φέτος στις 16 Ιουνίου 2018
Οι «κυπριακές Μινιατούρες» 2018 αποχαιρέτισαν το βερολινέζικο κοινό για φέτος, στις 16 Ιουνίου, με το δυναμικό και δημοφιλές "νεο-ρεμπέτικο" γκρουπ ΤΡΙΟ ΤΕΚΚΕ & Dave De Rose στο Μηχανοστάσιο του Πολιτιστικού Ζυθοποιείου (Maschinenhaus-Kulturbrauerei). Σε ένα ιδανικό χώρο για τις πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, που οδηγεί το ρεμπέτικο σε καινούρια μονοπάτια, μπολιάζοντάς το με μουσικά στοιχεία από Λατινική Αμερική, Αφρική, ψυχεδέλεια, ροκ και άλλα, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο κλίμα, που ενδυναμώνει τη δυναμική της μπάντας, ανοίγοντας την σε ένα ευρύτερο ακροατήριο
Το πολυεθνικό, ως επί το πλείστον νεαρό κοινό, που παρευρέθηκε στη συναυλία στο Βερολίνο, αποθέωσε το Τρίο Τεκκέ & Dave De Rose.
Το Τρίο Τεκκέ δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2005 από τους Αντώνη Αντωνίου στο τζουρά και τη φωνή, Λευτέρη Μουμτζή στην κιθάρα και τη φωνή και τον Αγγλο-Χιλιανό Colin Somervell στο κοντραμπάσο. Με δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους στο ενεργητικό του, το Τρίο Τεκκέ άνοιξε τα τελευταία χρόνια καινούριους δρόμους στον ήχο και την προσέγγιση του σύγχρονου ρεμπέτικου. Το 2015 ξεκίνησε μια συνεργασία με τον γνωστό Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose, προσδιορίζοντας μια νέα κατεύθυνση στον ήχο τους.
Η πολιτιστική σειρά «Κυπριακές Μινιατούρες», οργανώθηκε φέτος για 6η χρονιά στο Βερολίνο, από το Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει στόχο της την παρουσίαση του πλούτου της πολιτιστικής δημιουργίας κυπρίων καλλιτεχνών. Διεξάγεται κυρίως σε μικρότερες, οικείες αίθουσες, χώρους κατάλληλους για μια αρχή, που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντικές παραστάσεις κυπρίων καλλιτεχνών. Χαρακτηριστικό των προγραμμάτων αυτών είναι επίσης η συμμετοχή καλλιτεχνών άλλων εθνικοτήτων, μια προσπάθεια για δημιουργία πολιτιστικών γεφυρών.
---------------------------
ΕΙ
Σχετικά Ανακοινωθέντα
14-01-2025 13:31
Έκθεση Επαγγελμάτων «Σταδιοδρομία 2025»
13-01-2025 17:16
Προβολή του ντοκιμαντέρ του Τμήματος Αρχαιοτήτων «Σκάμματα»