Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2021 11:40

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων προς μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο: «Η ψυχο-κοινωνική διάσταση της πανδημίας»

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) υπενθυμίζει ότι το Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη παρουσίαση της σειράς διαδικτυακών μαθημάτων που προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ., με θέμα: «Η Ψυχο-κοινωνική Διάσταση της Πανδημίας». Η συγκεκριμένη θεματική απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου, Λυκείου και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και θα είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://bit.ly/pi-ps03  

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Καθηγητή Κωνσταντίνο Φελλά, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Βασικός στόχος της παρουσίασης είναι να συζητηθούν οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της πανδημίας, μέσα από την παρουσίαση αποτελεσμάτων από δύο παγκύπριες επιστημονικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2021.

Η παρουσίαση θα εστιάσει στα δύο τελευταία χρόνια, τα οποία έχουν αδιαμφισβήτητα στιγματίσει τη συλλογική μας πραγματικότητα ως ο καιρός της απαγόρευσης: των απαγορευτικών της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, των πολιτιστικών εκδηλώσεων, της εκπαίδευσης και της στέρησης της έκφρασης των συναισθημάτων μας σε αγαπημένα πρόσωπα.  Θα συζητηθεί το τρίπτυχο των επακόλουθων της πανδημίας, δηλαδή, ο φόβος της ασθένειας, το οικονομικό πλήγμα και οι επιπτώσεις στην ψυχολογία μας, που συνεχίζουν να δοκιμάζουν σκληρά τις αντοχές μας, και το αίσθημα εγκλωβισμού που νιώθουμε σε μια παρατεταμένη δοκιμασία με απρόβλεπτες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στην καθημερινότητά μας.

ΙΠ