Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2021 13:54

Πρόγραμμα Ενωσιακής Ενίσχυσης για την παροχή οπωροκηπευτικών και γάλακτος στα σχολεία

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τις πληρωμές στους δικαιούχους του Μέτρου ΚΟΑ16: Πρόγραμμα Ενωσιακής Ενίσχυσης για την παροχή φρούτων και λαχανικών, μπανανών και γάλακτος στα σχολεία.

Για τη σχολική χρονιά 2020-2021, το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στις Σχολικές Εφορείες και τα Ιδιωτικά Σχολεία που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα για τα Σχολεία ανέρχεται στις €661,533.67 εκ των οποίων οι €637,606.19 χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. Το υπόλοιπο ποσό των €23,927.48 που αφορούσε το ΦΠΑ το κατέβαλε η Κυπριακή Δημοκρατία. 

Το Πρόγραμμα για τα Σχολεία παρέχει σε παιδιά που φοιτούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία δωρεάν φρούτα, λαχανικά και γάλα. Επίσης κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος εφαρμόζονταν διάφορα συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα με τα οποία τα παιδιά μπορούσαν να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις υγιείς διατροφικές συνήθειες και τα περιβαλλοντικά θέματα που συνδέονται με την παραγωγή, τη διανομή και την κατανάλωση οπωροκηπευτικών και γάλακτος. Μερικά συνοδευτικά εκπαιδευτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από τα παιδιά ήταν η δημιουργία σχολικού λαχανόκηπου και η παρακολούθηση μαθημάτων γευσιγνωσίας και μαγειρικής με φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να επιτευχθεί σταθερή αύξηση του μεριδίου των φρούτων και λαχανικών και του γάλακτος στο διαιτολόγιο των παιδιών, στο στάδιο κατά το οποίο διαμορφώνονται οι διατροφικές τους συνήθειες, με σκοπό να βελτιωθεί σταδιακά η υγεία των Κυπρίων πολιτών.

 

ΕΧ/ΕΧΡ