Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-01-2022 14:29

Συνέδριο με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση - Τεχνολογίες Αποθήκευσης και Υδρογόνου» διοργανώνει η Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της επιστράτευσης όλων των συντελεστών του ενεργειακού τομέα στη μεγάλη προσπάθεια της πράσινης μετάβασης, διοργανώνει συνέδριο με  θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση - Τεχνολογίες Αποθήκευσης και Υδρογόνου» την Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία (αίθουσα «Ζήνων ο Κιτιεύς»), από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. 

Το συνέδριο, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και απόφαση της Επιτροπής, θα παρακολουθήσουν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά νομικά και φυσικά πρόσωπα, οι δραστηριότητες των οποίων είναι συναφείς με το θέμα της ενεργειακής μετάβασης. Η εγγραφή των συνέδρων πραγματοποιείται μέσω της ιστοσελίδας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου θα εστιάσει στην ευρωπαϊκή διάσταση της ενεργειακής μετάβασης και στις μελλοντικές τεχνολογίες και το δεύτερο μέρος στην κυπριακή διάσταση και στις προοπτικές της ενεργειακής μετάβασης της Κύπρου.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου και η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Kadri Simson διά εκπροσώπου θα ενημερώσει τους συνέδρους για τις αποφάσεις της παγκόσμιας συνόδου κορυφής των ηγετών στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη τον Νοέμβριο του 2021.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Νατάσα Πηλείδου και από εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους θεσμικών οργάνων, ενδιαφερόμενων φορέων και οργανώσεων από την Κύπρο και την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας παρουσίασης των μελλοντικών τεχνολογιών και εξέτασης των προοπτικών της ενεργειακής μετάβασης της Κύπρου, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα απαντηθούν από τους ομιλητές ερωτήματα τα οποία θα υποβληθούν από τους βουλευτές και τους συμμετέχοντες συνέδρους.

 

ΕΧ/ΕΧΡ

Σχετικά Ανακοινωθέντα