Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-01-2022 15:01

Η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Maria Sassoli

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου απέστειλε σήμερα εκ μέρους όλων των Μελών του Σώματος συλλυπητήρια επιστολή στην Πρώτη Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Maria Sassoli.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Sassoli υπήρξε ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών ιδεωδών και υπηρέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ακεραιότητα και ανιδιοτελή αφοσίωση, καθοδηγούμενος από το αίσθημα δικαιοσύνης, διάχυτο στις αποφάσεις και τις πράξεις του.

Η σταθερή προσήλωση του David Maria Sassoli, αναφέρει η Πρόεδρος της Βουλής, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, την προάσπιση του κράτους δικαίου και στην προώθηση σημαντικών έργων και μεταρρυθμίσεων, οδήγησαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο να κάνει τα αναγκαία τολμηρά βήματα που απαιτούν οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε.

Προπάντων, υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Βουλής, θα θυμόμαστε τον Πρόεδρο Sassoli ως ένα άνθρωπο με όραμα, αυτού της διαμόρφωσης ενός πιο δίκαιου, ανθρωποκεντρικού και πιο ελπιδοφόρου και υποσχόμενου μέλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους. Μας αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη, καταλήγει η Πρόεδρος της Βουλής.


(ΜΒ/ΣΧ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα