Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2018 14:12

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε σήμερα το πρωί την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κα Fu Ying. Η κα Ying βρίσκεται στην Κύπρο συμμετέχοντας στις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομία και την Αειφόρο Ανάπτυξη της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που φιλοξενεί η Κυπριακή Βουλή στις 26 και 27 Ιουνίου 2018, στο Πισσούρι. 

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στο ώριμο επίπεδο συνεργασίας των δύο κοινοβουλευτικών Σωμάτων και τόνισε τη σημασία της περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κίνας «Μία Ζώνη - Ένας Δρόμος». Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν πρακτικότεροι τρόποι συνεργασίας των δύο χωρών και προώθησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κύπρου.

Επιβεβαιώθηκε, τέλος, η πρόθεση για υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τις δύο πλευρές.

(ΜΓ/ΕΙ)