Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-03-2022 20:59

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην απονομή των Βραβείων «Αφροδίτη» του Δήμου Πάφου

Με πραγματικά ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρευρίσκομαι σήμερα σε μια σεμνή αλλά ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, προκειμένου να τιμηθούν πέντε πανάξιοι πολίτες της Πάφου που τιμούν όχι μόνο την Πάφο, αλλά και την ιδιαίτερη μας πατρίδα.

Η εδώ παρουσία δεν αποσκοπεί και δεν συμβολίζει παρά την έκφραση των  ευγνωμόνων ευχαριστιών του ιδίου και της πολιτείας, για τους καταξιωμένους που διέπρεψαν και πρόσφεραν, όχι μόνο στην πόλη καταγωγής τους, αλλά ευρύτερα στον Ελληνισμό και γενικότερα παγκόσμια, τιμώντας την Επιστήμη, την Επιχειρηματικότητα, τα Γράμματα, τον Αλτρουισμό.  

Και οι πέντε τιμώμενοι έχουν δώσει μέσα από την πολυδιάστατη δράση και προσφορά τους το δικαίωμα σε όλους και ιδιαίτερα στον Δήμο Πάφου να νιώθουν περήφανοι.

Ο κ. Δημήτρης Δημητριάδης, ο οποίος τιμάται μέσα από την υπομονή και επίμονη προσπάθεια ανέπτυξε πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο στην τραυματολογία. Μια σημαντική προσφορά που δυστυχώς αυτές τις μέρες ως αποτέλεσμα του πολέμου κυριαρχεί και στις σκέψεις του καθενός.

Ο κ. Λουκάς Πουρούλης κατέχει εκτεταμένη κατάρτιση και εμπειρία, ανέδειξε πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, στο πεδίο της εξερεύνησης, εξόρυξης, μεταποίησης συμβάλλοντας στην πρόοδο του τομέα της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής μηχανικής.

Η κα Αγγελική Νικολαΐδου Σμυρλή και ο κ. Γιώργος Χατζηκωστής ανήκουν και οι δύο στους σπουδαίους εκπαιδευτικούς και λόγιους του τόπου μέσα από τη δραστηριοποίηση τους στους τομείς των Γραμμάτων, του Πολιτισμού, επιτυγχάνοντας να ξεπεράσουν τα όρια της μικρής μας πατρίδας και να αναγνωρίζονται πανελληνίως.

Ο ιατρός Στάθης Φιλίππου μέσα από την πολυετή προσφορά του στην παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών θεραπευτικών μεθόδων έδωσε ελπίδα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Ο αλτρουισμός είναι κάτι που πρέπει πάντοτε και να εκτιμάται και να βραβεύεται.

Τα χαρακτηριστικά της διακεκριμένης διαδρομής του καθενός από εσάς στον τομέα δραστηριοποίησης του δικαιολογούν απόλυτα την απόφαση της επιτροπής των βραβείων να σας απονείμει την αποψινή διάκριση.

Εκεί που θα ήθελα να σταθώ ως τον κοινό παρονομαστή, ως γνώμονα της δράσης όλων σας είναι η αγάπη που τρέφετε για τον συνάνθρωπο και την πατρίδα μας. Είναι αυτή η ειλικρινής αλλά και ανιδιοτελής αγάπη που σας οδήγησε να μετατρέψετε την κάθε επιτυχία σας σε προσφορά για τον συνάνθρωπο. Είναι στο πλαίσιο αυτό που η αποψινή τιμή πέραν της δικής σας επιβράβευσης αποκτά μια επιπλέον διάσταση.

Η δική σας αναγνώριση αποτελεί την ίδια ώρα κίνητρο και ενθάρρυνση για τη νέα γενιά προκειμένου αξιοποιώντας τις γνώσεις της έχοντας σας ως πρότυπα, να αναπτύξει πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν προς την επιτυχή αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου τόσο για την επιτυχή διοργάνωση αυτής της εξαίρετης εκδήλωσης, αλλά και για το σύνολο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του Δήμου.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναγεννημένη εικόνα που παρουσιάζει η Πάφος τα τελευταία χρόνια. Ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση περνώντας από τα φωταγωγημένα κτήρια που για χρόνια ίσως λόγω οικονομικών αδυναμιών του κράτους, συνεισφοράς και συμβολής ή και εκείνων της ηγετικής ομάδας που θα εμπνεόταν, θα παρέμεναν παραμελημένα.

Σήμερα η πλατεία, γενικά η εμφάνιση και όψη της πόλης δίνουν την άλλη διάσταση. Μιας αναγεννημένης, νέας πολιτείας, πόλης που κάνει όλους ανεξαίρετα και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου περήφανους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαι στο πλευρό σας έτσι ώστε πέραν από τα όσα μέχρι σήμερα έργα με τη συνδρομή της Κυβέρνησης, του κράτους και τη συνεισφορά της ΕΕ έχουμε πετύχει, να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Για άλλη μια φορά εκφράζω τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας προς τους τιμώμενους.

(ΡΜ/ΜΒ/ΝΓ)