Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-02-2018 09:14

Μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας στη Γεωργία

Μνημόνιο συναντίληψης για συνεργασία στον τομέα του Πολιτισμού υπέγραψε χτες στην Τιφλίδα, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Γεωργίας κ. Levan Kharatishvili. Κατά τη συνάντηση των δύο Υπουργών επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικοί δεσμοί της Κύπρου με τη Γεωργία και τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο πολιτισμός στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την αλληλοκατανόηση των λαών.

Το Μνημόνιο στοχεύει στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς των τεχνών, την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών για την ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τη συμπαραγωγή ταινιών και την κοινή συμμετοχή σε προγράμματα της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης καθώς και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη».

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως ανταλλαγούν πληροφορίες σχετικά με υφιστάμενα φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις στις δυο χώρες, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή καλλιτεχνών και δημιουργών από τη Γεωργία και την Κύπρο αντίστοιχα. Οι δυο Υπουργοί συζήτησαν και τις προοπτικές συνεργασίας των Συμφωνικών Ορχηστρών των δύο χωρών, ενώ ο Γεωργιανός Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Καδή για τη στήριξή του στο ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ που οργανώνει η πρεσβεία της Γεωργίας στην Κύπρο τον Νοέμβριο.

--------------------------
ΜΑΚ/ΑΧ