Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-02-2025 14:29

Το 47ο Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2025

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στο νησί μας, με προβολές βραβευμένων ταινιών του, προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους. Η ελεύθερη είσοδος στις προβολές, καθώς και η προσθήκη των αγγλικών υποτίτλων τα τελευταία χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες και να απολαύσουν τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, το Θέατρο Ριάλτο και το Φεστιβάλ Δράμας σε συνεργασία με τον Όμίλο Φίλων Κινηματογράφου Λευκωσίας, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου και την Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το κορυφαίο ελληνικό φεστιβάλ στο είδος του, το οποίο πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη, «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου προβάλλοντας και διαδίδοντας το έργων νέων κινηματογραφιστών.

Όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι του Φεστιβάλ Δράμας και σκηνοθέτες έρχονται στη διάρκεια του τριημέρου που το Φεστιβάλ ταξιδεύει στο νησί μας, και παρευρίσκονται στις προβολές σε όλες τις πόλεις για συζήτηση με το κοινό. Οι φετινοί φιλοξενούμενοι είναι η Ευάννα Βενάρδου από το Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ και οι σκηνοθέτες Ήμελλος Φοίβος (ταινία Wings) και Άλκι Παπασταθόπουλος (ταινία Honeymoon).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ
Πρώτη Μέρα - Λευκωσία 17/2, Λεμεσός 18/2, Πάφος 18/2

Τίτλος Ταινίας                             Σκηνοθέτ@                 Διάρκεια
Φοίβη                                       Βαγγελιώ Σουμέλη               15’
Honeymoon                             Άλκι Παπασταθόλπουλος     24’
Στρώνουν τον παράδεισο        Αλκαίος Σπύρου                   15’
Ο θάνατος του κηπουρού        Χριστίνα Σπηλιοπούλου         7’
Tο χάος που άφησε πίσω της  Νίκος Κολιούκος                  33’
Σύνολο διάρκειας                                                               94’


Δεύτερη Μέρα - Λευκωσία 18/2, Λεμεσός 19/2, Πάφος 19/2

Τίτλος                                    Σκηνοθέτ@                                          Διάρκεια

Wings                                  Φοίβος Ήμελλος                                           17’
Ποπ                                     Λίνα Κουντουρά                                            28’
Zανκε                                 Ίρις Μπαγλανέα                                             17’
Αρκουδότυτρυπα            Στέργιος Ντινόπουλος /Χρυσιάννα Παπαδάκη  38’

Σύνολο διάρκειας                                                                                   100’

Χώροι / Πληροφορίες Προβολών:
Λεμεσός, Θεάτρο Ριάλτο 20:30 – 77777745, www.rialto.com.cy
Λευκωσία, Κινηματογράφος Πάνθεον 20:00 – 96420491, ofk.org.cy
Πάφος, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών 19:30 - 99426673 / 26818560

(EK)