Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-07-2018 09:36

Χαιρετισμός του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα στην εκδήλωση «Γραμμή Ζωής» του ΠΑΣΥΚΑΦ στις Φοινικούδες, χθες

Με ιδιαίτερη χαρά παρευρίσκομαι μαζί σας στην αποψινή εκδήλωση η οποία διοργανώνεται για 19η φορά, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού φέτος, δείγμα και αυτό της μεγάλης εκτίμησης όλων μας για την πολύτιμη προσφορά του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) προς την κοινωνία μας.

Όλοι γνωρίζουμε την προσφορά αυτή του ΠΑΣΥΚΑΦ προς τον συνάνθρωπο μας. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεται αυτή η πολύτιμη βοήθεια σε ασθενείς που μαζί με τις οικογένειες τους δίνουν πραγματική μάχη για τη ζωή. Και το πιο σημαντικό: Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις, μπορεί να χτυπήσει όλες τις πόρτες. Επομένως, μας αφορά όλους.

Αγκαλιάζοντας το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, ανταποκρινόμαστε στην ανάγκη να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα του, τα οποία κατά την περσινή χρονιά πλησίασαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ, εξυπηρετώντας δωρεάν πέντε χιλιάδες ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους. Ανταποκρινόμαστε επίσης στην ανάγκη να σταθούμε ακόμη περισσότερο αλληλέγγυοι προς τους συνανθρώπους μας που έχουν την αγωνία του καρκίνου και χρειάζονται όλη τη δύναμη που μπορούμε να τους δώσουμε για να ανταπεξέλθουν στη μάχη που δίνουν.

Όραμα του ΠΑΣΥΚΑΦ είναι μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον καρκίνο στην οποία να διασφαλίζονται η ποιότητα και το δικαίωμα στη ζωή. Και αποστολή του, η διασφάλιση και η βελτίωση της ποιότητα ζωής των ατόμων με καρκίνο και των οικογενειών τους σε όλα τα στάδια της ασθένειας.

Αξίζει κάθε έπαινος στον Σύνδεσμο για το έργο του. Και είναι ένα έργο που πραγματώνεται από εθελοντές που έχουν σαν κινητήρια δύναμη τους την αγάπη  προς τον συνάνθρωπο.

Με αυτές τις σκέψεις συγχαίρω από καρδιάς τους διοργανωτές, όπως και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα που έθεσε υπό την αιγίδα του την αποψινή εκδήλωση, στηρίζοντας μαζί με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την προσπάθεια του ΠΑΣΥΚΑΦ για τον συνάνθρωπο μας.

_____________

ΡΜ/ΑΧ/ΣΧ