Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-06-2022 18:03

Ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια για τον αδόκητο χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η πρόεδρος και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΕΠΚΒΟ) εκφράζουν το συγκλονισμό και τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απρόσμενο χαμό της Ζέτας Αιμιλιανίδου, Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τη δική μας Ζετα για όλους εμάς τους συνεργάτες και φίλους που συνεργαστήκαμε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια.

Φτωχότερος ο τόπος μας από τον αδόκητο χαμό της. Η Κύπρος έχασε μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικό. Μια μαχήτρια Υπουργός που στάθηκε αγέρωχη μπροστά στις δύσκολες στιγμές του τόπου με πείσμα και αποφασιστικότητα, αφήνοντας πίσω της ένα σπουδαίο εργο με καινοτόμες πολιτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, το Σπίτι του Παιδιού, και το Σπίτι της Γυναίκας.

Η Ζέτα, ως η αρμόδια Υπουργός της ΣΕΠΚΒΟ, έδωσε νέα πνοή στο έργο της ΣΕΠΚΒΟ, βάζοντας ψηλά στην πολιτική ατζέντα τα ζητήματα καταπολέμησης της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας των γυναικών, και της παιδικής κακοποίησης, με επιστέγασμα τη δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας, μιας καινοτόμας υβριδικής κυβερνητικής δομής για την εξυπηρέτηση των γυναικών θυμάτων βίας και των εξαρτωμένων τους.

Καλό ταξίδι Ζέτα μας. Το κενό που αφήνεις πίσω είναι δυσαναπλήρωτο. Η ΣΕΠΚΒΟ θα νιώθει πάντα απέραντη ευγνωμοσύνη, τιμή κα υπερηφάνια που συνεργάστηκε μαζί σου όλα αυτά τα χρόνια, με την υπόσχεση να συνεχίσουμε το έργο σου που αποτελεί βαριά παρακαταθήκη για όλους μας.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια της και τους οικείους της.

(ΙΚ)