Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-08-2024 11:31

Ανοικτή Διαβούλευση Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη»

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

To Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής επιθυμεί να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ότι ανακοινώθηκε πρόσφατα η ανοικτή διαβούλευση διάρκειας 12 εβδομάδων για το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη».

Η διαβούλευση αποσκοπεί στη συλλογή πληροφοριών για τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα οφέλη του Προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» και πιθανούς τρόπους βελτίωσής του. Συγκεκριμένα, στοχεύει στην ανατροφοδότηση από πολίτες, αλλά και από όλους τους τύπους φορέων, όπως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, οι κοινωνικοί εταίροι και η ακαδημαϊκή κοινότητα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και άλλων χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Η διαβούλευση θα είναι επίσης μια ευκαιρία να αξιολογηθούν τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν, όπως η ανάπτυξη υπερ-υπολογιστών, η έναρξη του δικτύου των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας, η δημιουργία Εγκαταστάσεων Δοκιμών και Πειραματισμού για την Τεχνητή Νοημοσύνη και κοινών Ευρωπαϊκών χώρων δεδομένων (data spaces), καθώς και η εκπαίδευση για προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά στην πύλη Have Your Say και η συνεισφορά μπορεί να δοθεί σε οποιαδήποτε επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Για να συμμετάσχετε στη διαβούλευση, παρακαλείσθε όπως μεταβείτε στον πιο πάνω σύνδεσμο και επιλέξετε: «Απάντηση στο ερωτηματολόγιο».

Για ερωτήσεις σχετικά με τη διαβούλευση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αρμόδια διεύθυνση της ΕΕ στο cnect-digital-europe-committee@ec.europa.eu .

* Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» είναι ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕ με προϋπολογισμό άνω των 7,9 δισ. ευρώ, το οποίο επικεντρώνεται στην παροχή ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις, στους πολίτες και στις δημόσιες διοικήσεις. Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» συμπληρώνει τη χρηματοδότηση που διατίθεται μέσω άλλων προγραμμάτων της ΕΕ, όπως το πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη» (για την έρευνα και την καινοτομία) και ο μηχανισμός «Συνδέοντας την Ευρώπη» (για ψηφιακές υποδομές), ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα διαρθρωτικά ταμεία και άλλα.

(ΕΑθ/ΓΣ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα