Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-06-2022 15:33

Επικαιροποίηση στοιχείων αμπελοκαλλιεργητή και αμπελώνα στο Αμπελουργικό Μητρώο

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι η αρμόδια Αρχή διατήρησης του Αμπελουργικού Μητρώου. Η υποχρέωση αυτή απορρέει από τον ενωσιακό Κανονισμό (ΕΕ) αριθ.1308/2013 και (ΕΕ) αριθ.2018/273. Στο μητρώο καταχωρίζονται όλοι οι αμπελώνες οινοπαραγωγής, καθώς και τα στοιχεία του αμπελοκαλλιεργητή.

Η καταχώριση λανθασμένων στοιχείων αμπελώνα ή αμπελοκαλλιεργητή στο αμπελουργικό μητρώο αποτελεί συχνά λόγο απόρριψης καταβολής ενίσχυσης από τα Μέτρα του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του Αμπελοοινικού Τομέα (ΕΠΣΑ).

Οι αμπελοκαλλιεργητές αμπελώνων οινοπαραγωγής καλούνται όπως προβούν σε αναθεώρηση των στοιχείων επικοινωνίας τους, συμπληρώνοντας το έντυπο με τίτλο «Επικαιροποίηση στοιχείων αμπελοκαλλιεργητή στο Αμπελουργικό Μητρώο». Το έντυπο αυτό βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας (www.moa.gov.cy/da) στη θεματική ενότητα Έντυπα Αιτήσεων, Αιτήσεις Αμπελουργίας και Οινολογίας. Μετά τη συμπλήρωσή του το έντυπο παραδίδεται ιδιοχείρως στον Κλάδο Αμπελουργίας και Οινολογίας, στη Λεμεσό ή αποστέλλεται μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 25877368 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στις διευθύνσεις «sstylianou@da.moa.gov.cy»/ «emaronou@da.moa.gov.cy», το αργότερο μέχρι τις 02/09/2022.

Κάθε αμπελοκαλλιεργητής έχει δικαίωμα να ζητήσει το «Πιστοποιητικό Εγγραφής στο Αμπελουργικό Μητρώο» για να ελέγξει την ορθότητα των καταχωρισμένων κτηματολογικών και άλλων στοιχείων του ή των αμπελώνων που καλλιεργεί, και να αιτηθεί τη διόρθωση τους μέσω των ενδεικνυόμενων διαδικασιών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 25877396, 25877063.

(ΕΚ/ΣΧ)