Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-06-2022 10:04

Μήνυμα της Αρχής Λιμένων Κύπρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών – 8 Ιουνίου

Η Αρχή Λιμένων Κύπρου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, τονίζει τη σημασία των ωκεανών και των θαλασσών σε όλο τα φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η προστασία και πρωτίστως ο σεβασμός στις θάλασσες αποτελεί βασικό παράγοντα της ανθρώπινης ευημερίας και προς τούτο οι δράσεις της διεθνούς κοινότητας, των περιφερειακών οργανισμών, των κρατών και των αρμόδιων οργανισμών οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους τα ζητήματα που αφορούν στις θάλασσες και στους ωκεανούς.

Επ’ αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου Δρ. Αντώνης Στ. Στυλιανού δήλωσε τα ακόλουθα:

«Στο σύγχρονο περιβάλλον των δράσεών μας ως κοινωνιών και αρμόδιων φορέων οφείλουμε να επιδεικνύουμε τον πλήρη σεβασμό μας και να δρούμε πάντοτε προς όφελος του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ευρύτερα στην προστασία του πλανήτη μας από την κλιματική αλλαγή. Προς τούτο, οφείλουμε εις εφ’ ω ετάχθη να προωθούμε στις δράσεις και δραστηριότητες μας τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της πράσινης μετάβασης και της στήριξης της γαλάζιας οικονομίας. Τούτο πρέπει να γίνει σε ένα συλλογικό αλλά και σε ατομικό πλαίσιο με στόχο την εξεύρεση της απαραίτητης ισορροπίας μεταξύ της ανθρώπινης ύπαρξης και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ως Αρχή Λιμένων Κύπρου έχουμε δεσμευτεί στην πλήρη εφαρμογή των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών ρητρών που αφορούν στη θάλασσα και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο για το περιβάλλον και τον άνθρωπο αύριο».


(ΜΒ/ΕΧΡ)