Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2022 12:00

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη σε επιτόπια επίσκεψη της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στην Πράγα

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, Αντιπρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής για τη Μετανάστευση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), μεταβαίνει σήμερα, στην Τσεχία, για να συμμετάσχει σε επιτόπια επίσκεψη της Επιτροπής στην Πράγα.

Τα μέλη της αντιπροσωπίας θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου της Τσεχίας, τον Υπουργό Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, τον Πρώτο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Ασφάλειας και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθώς και με την Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Δήμαρχο της Πράγας. Θα έχουν επίσης συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη της “Στρατηγικής Ομάδας για τη Μετανάστευση”, καθώς και με εκπροσώπους αρμόδιων διεθνών οργανισμών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Τα μέλη της αντιπροσωπίας θα επισκεφθούν, ένα από τα κέντρα υποδοχής Ουκρανών μεταναστών στην Πράγα και δημοτικό σχολείο στο οποίο φιλοξενούνται παιδιά από την Ουκρανία.

Εξάλλου, ο κ. Χατζηγιάννη, υπό την ιδιότητα του Ειδικού Αντιπροσώπου της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για τη συμμετοχή της Κοινωνίας των Πολιτών, θα έχει επίσης συναντήσεις, με τον Διευθυντή του Κοινοβουλευτικού Ινστιτούτου της Βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων που ειδικεύονται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Ο κ. Χατζηγιάννη θα επιστρέψει στην Κύπρο το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)