Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-12-2022 11:52

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου

 Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων εκφράζω προς το σύνολο των εγκλωβισμένων μας στην Καρπασία την εκτίμηση και το θαυμασμό όλων μας.

Παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, παραμένετε ριζωμένοι στη γη των προγόνων σας, αναμένοντας τη μέρα που θα φέρει την επανένωση του νησιού μας και θα μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή.  Μια εποχή που θα υπόσχεται πολύ περισσότερα ειδικά προς τις νέες γενιές, που θέλουν και απαιτούν να έχουν πιο ισχυρό δικαίωμα στη ζωή.

Θα ήθελα, για μια φορά ακόμα, να εκφράσω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας προς το σύνολο των εγκλωβισμένων μας.  Η Κύπρος είναι μία, κοινή πατρίδα όλων μας. Και εσείς, εδώ στην Καρπασία διακατέχεστε περισσότερο από όλους μας από τη μεγάλη επιθυμία και τον πόθο της επανένωσης της πατρίδας μας, ώστε μαζί όλοι μας να προχωρήσουμε με ενισχυμένες τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για ένα μέλλον που να υπόσχεται πολύ περισσότερα για την πατρίδα και το λαό μας.

Είναι γι’ αυτό το μέλλον που εργαζόμαστε με κάθε ειλικρίνεια και καλή θέληση. Ελπίζουμε πάντα στη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμα και τους στόχους μας που θα ανοίξουν διάπλατα τους ορίζοντες για επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας, δημοκρατίας και ευημερίας όλων ανεξαιρέτως. Δεν θέλουμε πολίτες με λιγότερα δικαιώματα, δεν θέλουμε εγκλωβισμένους, ούτε και πρόσφυγες, στη δική μας πατρίδα.

Αγαπητά μας παιδιά,

Απευθύνομαι σε εσάς πάντοτε με συγκίνηση γιατί εκπροσωπείτε μια ολόκληρη Ιστορία, αυτήν του Κυπριακού Ελληνισμού στη χερσόνησο των Αγίων και των Ηρώων μας.

Εκφράζω την απεριόριστη μας αγάπη. Συνεχίστε με σθένος τον αγώνα της μάθησης εδώ στα εκπαιδευτήρια του Ριζοκαρπάσου. Τον αγώνα για τον τόπο που γέννησε τους γονείς και τους παππούδες σας.

Αναμφίβολα, στα σχολεία μας εδώ στο Ριζοκάρπασο συμπυκνώνονται όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού στην Κύπρο.  Είναι γι’ αυτό το λόγο που έχει ιδιαίτερη αξία και σημασία η δική σας πάλη να επιβιώσετε εδώ, με υπομονή, επιμονή, δύναμη και πίστη σε αυτό που αντιπροσωπεύετε.  Είστε η συνέχεια της Ιστορίας μας, η προσδοκία και η ελπίδα για το αύριο.

Μαζί με τους γονείς σας, άξιοι θαυμασμού και εκτίμησης είναι και οι εκπαιδευτικοί σας που στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειές σας να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή σας.

Μαζί με τις δικές μου ευχές για τα Χριστούγεννα και τον Καινούργιο Χρόνο μεταφέρω και εκείνες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς όλους εσάς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλους τους εγκλωβισμένους μας εδώ στην περήφανη και ηρωική Καρπασία.

Είθε η γέννηση του Θεανθρώπου και ο νέος χρόνος να ενισχύσουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας για την επανένωση της πατρίδας μας. 

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος, προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

(Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους του Επιτρόπου Προεδρίας, η Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης κα Νεοφύτα Καμέρη)

ΡΜ/ΕΠ/ΣΧ