Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-12-2022 15:30

Διοργάνωση εικαστικής εκδήλωσης με τίτλο «Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί» στο Υπουργείο Παιδείας

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 28ης Νοεμβρίου ως ημέρας εορτασμών για τη Μεσόγειο, με προτροπή της Γραμματείας «Ένωση για τη Μεσόγειο», το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσαν την εικαστική εκδήλωση με τίτλο «Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί», στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε χθες, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΑΝ κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος.

Αυτή είναι η δεύτερη εικαστική εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τα δύο Υπουργεία. Στην περσινή εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα έργα τέχνης και οι παρουσιάσεις λόγου και μουσικής των παιδιών, με τίτλο «Μεσόγειος: Χρώματα και Αρώματα».

Η φετινή εκδήλωση με τίτλο «Μεσόγειος: Λαοί και Πολιτισμοί» περιλαμβάνει έργα τέχνης και παρουσιάσεις από μαθητές και μαθήτριες τριών Γυμνάσιων και πέντε Λυκείων.

Οι μικροί καλλιτέχνες, στο πλαίσιο του μαθήματος της Τέχνης, μελέτησαν την Ιστορία της Μεσογείου, των λαών της και των πολιτισμών της. Βρήκαν διαφορές, αλλά και ομοιότητες. Κάθε πολιτισμός και μία ψηφίδα. Και όλες οι ψηφίδες μαζί συναποτελούν ένα πανέμορφο μωσαϊκό, τον μεσογειακό πολιτισμό.


(ΜΒ/ΙΚ)