Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-01-2023 09:08

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Υποβολή υποψηφιότητας κ. Λουκά Σταύρου

Υποβλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Σταύρου ανέφερε τα ακόλουθα: «Ως Εθνικιστική Κοινοτιστική Ανασυγκρότηση ΕΚΑΝ καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία. Θα την κάνουμε με τον ίδιο τρόπο που εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με άμεση ενσωμάτωση της Εθνικής Φρουράς στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας. Ένα έθνος, ένας στρατός. Απορρίπτουμε τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία καθώς και το ενιαίο κράτος στη βάση του Συντάγματος της Ζυρίχης. Η δικοινοτικότητα και το Σύνταγμα της Ζυρίχης πέθαναν το ’63 με την ευθυγράμμιση των πάλαι ποτέ Τουρκοκυπρίων με τον τουρκικό επεκτατισμό. Ο σκοπός είναι η απελευθέρωση χωρίς να αποκλείουμε την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές. Στα πλαίσια της πολυδιάστατης πολιτικής απαιτούμε την αναθέρμανση των σχέσεων μας με τη Ρωσία. Είμαστε υπέρ της ισονομίας και ισηγορίας. Δεν δεχόμαστε καμία πολιτική αποσιώπησης. Στην περίπτωσή μου δεν δόθηκε βήμα για να αναπτυχθούν οι θέσεις του ΕΚΑΝ. Πιο κραυγαλέα βέβαια είναι η περίπτωση στην Ελλάδα όπου κρατούνται άδικα στις φυλακές ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Απαιτούμε την κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ζητούμε την απαλλαγή όλων των δανείων από τους ανατοκισμούς και την επιστροφή των κουρεμένων κεφαλαίων και των ομολόγων. Ζητούμε ακύρωση των εκποιήσεων και εκδίωξη των ξένων ταμείων. Επιδιώκουμε την κατάργηση της καπιταλιστικής οικονομίας και το πέρασμα στην κοινοτιστική οικονομία. Ανάπτυξη όλων των τομέων της παραγωγής ξεκινώντας από την αγροτιά και την κτηνοτροφία μέχρι και τη μεγάλη κρατική βιομηχανία. Σχεδιάζουμε την ανασύσταση του παλαιού συνεργατισμού στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινοτήτων, διεκδικούμε μερισματική συμμετοχή των εργατών στα κέρδη των επιχειρήσεων, ζητούμε μηδενική φορολόγηση σε είδη πρώτης ανάγκης συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων και του ηλεκτρισμού. Εναντιωνόμαστε στην τυραννία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και καταθέτουμε το όραμα της αντικατάστασής της με το πολίτευμα του κοινοτισμού. Συμμετοχή του λαού σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας για την υπεράσπιση του λαϊκού αυτεξούσιου και την αντίσταση στα σχέδια της νέας τάξης, προτείνουμε τη δημιουργία των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών. Ζήτω το Έθνος».

 

(ΜΒ)