Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-01-2023 12:14

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Υποβολή υποψηφιότητας κ. Χαράλαμπου Αριστοτέλους

Υποβλήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023, οι υποψηφιότητες για τις Προεδρικές Εκλογές 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του, ο κ. Χαράλαμπος Αριστοτέλους ανέφερε τα ακόλουθα: «Πρώτα και κύρια, να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, την κυπριακή εργατική τάξη και ευρύτερα τον κυπριακό λαό που στήριξε αυτή την προσπάθεια εδώ και οκτώ μήνες, εφόσον ξεκίνησε από τον Μάη του 2022 η δική μας προσπάθεια. Είναι μια παρουσία η οποία θέλει να προκρίνει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης και βασίζεται πάνω σε πολιτικές κατευθύνσεις πρώτα και κύρια του βραχυπρόθεσμου και κατ’ επέκταση του μακροπρόθεσμου. Το βραχυπρόθεσμο έχει να κάνει με πολιτικές κατευθύνσεις που θα απαμβλύνουν τα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες/τις αγρότισσες, τους εργαζόμενους, την κυπριακή εργατική τάξη, τα κοινωνικά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Για να απαμβλυνθούν, όπως είπα και προηγουμένως, τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τόσο όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες όσο και τη νέα γενιά, ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Δεν έχουμε αυταπάτες πως αυτό το πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικό σύστημα μπορεί να αποτελέσει το μέλλον του τόπου μας αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας. Άρα το μακροπρόθεσμο για εμάς, εφόσον ήρθαμε για να μείνουμε και να προκρίνουμε αυτόν τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων και η προετοιμασία των συνειδήσεων για την τελική, αν θέλετε, ανατροπή του υφιστάμενου πολιτικό-κοινωνικό-οικονομικού συστήματος.

Δεν θα ήθελα να μακρηγορήσω. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτή η υποψηφιότητα αγκαλιάστηκε από ολόκληρη την Κύπρο και αυτό αποδεικνύεται και στις υπογραφές έτσι όπως διαμορφώθηκε το κείμενο των υπογραφών. Από άκρη σε άκρη της Κύπρου και ιδιαίτερα από την νέα γενιά. Το 90% αυτών που υπέγραψαν είναι νέοι άνθρωποι. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον λογοτέχνη Μιχάλη Μαυροθέρη που πρότεινε την υποψηφιότητα μας. Να είστε καλά».

(ΜΓ)