Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-07-2023 09:15

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιοχή πλησίον του δάσους Ζυριπιλλή, χθες

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι η Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:35, σε περιοχή πλησίον του δάσους Ζυριπιλλή, μεταξύ των κοινοτήτων Σταυροκόνου, Αγία Μαρίνας Κελοκεδάρων και Αμαργέτης  της επαρχίας Πάφου, τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:30. Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι έκαψε έκταση περίπου 10 εκταρίων καλυπτόμενη από χαμηλή άγρια βλάστηση και καλαμιώνες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνέδραμαν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο του Στρατού και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας που εκτελούσε χρέη συντονισμού των πτητικών μέσων.

Από εδάφους επιχείρησαν από το Τμήμα Δασών 66 άτομα προσωπικό με 14 πυροσβεστικά οχήματα, δύο βυτιοφόρα και τέσσερις προωθητές γαιών. Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επτά άτομα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας με δύο άτομα και ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στη περιοχή παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

(ΑΦ/ΣΧ)