Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2023 09:30

Ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας για την τροποποίηση της Δήλωσης Φ.Π.Α. (κανονικό καθεστώς)

Το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου 2023 είναι δυνατή η τροποποίηση της Δήλωσης Φ.Π.Α. (κανονικό καθεστώς) μέσω της Πύλης Φορολογουμένων Tax For All - TFA.

Συγκεκριμένα τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα, καθώς και οι φορολογικοί τους αντιπρόσωποι, μπορούν από μόνοι τους μέσω του λογαριασμού τους στο Tax For All – T.F.A. να τροποποιήσουν την Δήλωση Φ.Π.Α. (κανονικό καθεστώς).

Τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν:

  • μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (εμπρόθεσμα) σε όλα τα πεδία της Δήλωσης Φ.Π.Α., δηλαδή τα τετράγωνα με Αρ.1 μέχρι και 11Β,
  • μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής (εκπρόθεσμα) μόνο στα πεδία της Δήλωσης Φ.Π.Α. που αφορούν στις αξίες εκροών/εισροών, δηλαδή τα τετράγωνα  με Αρ.6 μέχρι 11Β.

Αυτή η δυνατότητα τροποποίησης της Δήλωσης Φ.Π.Α., αφορά μόνο τις Δηλώσεις Φ.Π.Α. που υποβλήθηκαν μέσω του Tax For All – T.F.A., με καταληκτική ημερομηνία υποβολής μετά την 27η Μαρτίου 2023.

Τροποποιήσεις σε φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν, και των οποίων η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν προγενέστερη της 27ης Μαρτίου 2023, μπορούν να υποβάλλονται στο Τμήμα Φορολογίας με την αποστολή σχετικού αιτήματος «Νέο Μήνυμα» μέσω του Tax For All – T.F.A..  

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας www.mof.gov.cy/tax κάτω από το εικονίδιο TFA υπάρχουν αναρτημένες «Οδηγίες για τροποποίηση Δήλωσης Φ.Π.Α.» (κάτω από την ενότητα “Οδηγοί”).

Για περαιτέρω βοήθεια το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το κέντρο εξυπηρέτησης T.F.A. καλώντας στο:

  • 17700 για τοπικές κλήσεις
  • +357 22 803803 για διεθνείς κλήσεις.

 

(ΕΚ/ΕΧΡ)