Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2023 11:20

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε χθες χαιρετισμό στο Gala Dinner του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης απηύθυνε χθες χαιρετισμό στο Gala Dinner του Διεθνούς Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο εν λόγω σύνδεσμος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στο είδος του παγκοσμίως, υπογραμμίζοντας ότι διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο διεθνώς στον χώρο της βιομηχανίας επενδυτικών ταμείων.

Ακολούθως, πρόσθεσε ότι με τη συμβολή του ο Σύνδεσμος έχει αλλάξει το επενδυτικό τοπίο και στο νησί μας, δημιουργώντας ένα ισχυρό συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο, προωθώντας έτσι την Κύπρο ως ιδανικό χώρο για επενδύσεις.

Η διοργάνωση για πρώτη φορά στην Κύπρο του Διεθνούς Συνεδρίου του IIFA καταδεικνύει, υπογράμμισε, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος παγκοσμίως, καθώς και τη δυνατότητα για σημαντικές διασυνδέσεις και συνεργασίες.

Ακόμη και σε δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βιώσαμε θετικές εξελίξεις ως προς την ενδυνάμωση του οικονομικού τοπίου. «Η χώρα μας διατηρεί εξαίρετες σχέσεις με τις γειτονικές χώρες στη Μέση Ανατολή, ενώ αναγνωρίζεται ο σταθεροποιητικός της ρόλος στην περιοχή, καθώς συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνιση των πολιτών», σημείωσε.

Παρά τις προκλήσεις, η κυπριακή οικονομία παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η αναβάθμιση του προφίλ της χώρας μας από τον οίκο Moody’s μετά από 12 χρόνια, η οποία μεταφράζεται στην προσέλκυση επενδυτικών προοπτικών και ευκαιριών, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συνόψισε τους στόχους του ανθρωποκεντρικού προγράμματος διακυβέρνησης που δεν είναι άλλοι από τη διασφάλιση μιας ανθεκτικής οικονομίας, μια σύγχρονη, δίκαιη, συμμετοχική διακυβέρνηση βασισμένη στη διαφάνεια που προωθεί  την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση. Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης, ανέφερε, ευθυγραμμίζεται πλήρως με το «Όραμα 2035», για μετατροπή της Κύπρου σε μια από τις καλύτερες χώρες για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιείται κανείς.

Ολοκληρώνοντας, αναφέρθηκε στον πρώτο κρατικό προϋπολογισμό επί Διακυβέρνησής του, υπογραμμίζοντας την προσήλωση της Κυβέρνησης στη μακροοικονομική σταθερότητα, μέσα από δημοσιονονική υπευθυνότητα, σταθερή οικονομία και συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

(ΕΠ)