Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-11-2023 10:15

Συμμετοχή αντιπροσωπείας Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνέδριο για την καταπολέμηση του εμπορίου άγριων ζώων

Στις 16 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το συνέδριο για την καταπολέμηση του εμπορίου άγριων ζώων, μέσα από τη θέσπιση ευρωπαϊκών και εθνικών νομοθεσιών, υπό την αιγίδα των Eurogroup for Animals και Αnimal Advocacy and Protection.

Η Κύπρος κλήθηκε να συμμετέχει ως μία από τις εννέα πρώτες χώρες της ΕΕ που εφάρμοσαν την πολιτική απαγόρευσης διατήρησης άγριων θηλαστικών ως κατοικίδια, μέσω εθνικής νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εκπροσώπησαν η Ανώτερη Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κα Μαρίνα Μιχαηλίδου Καδή και η Κτηνιατρικός Λειτουργός κα Νάτια Καλλή.

Με βάση την εθνική νομοθεσία (Οι περί Προστασίας και Ευημερίας των Ζώων (Κατοχή και Πώληση ζώων) Κανονισμοί του 2021), πρόσωπα που κατέχουν ζώα, τα οποία δεν ανήκουν στη λίστα με τα επιτρεπόμενα είδη, μπορούν να τα κρατήσουν μέχρι το τέλος της ζωής των ζώων, νοουμένου ότι αυτά είναι δηλωμένα στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Κύπρου.

(ΜΓ)