Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-11-2023 12:46

Ανακοίνωση της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας για τα Βραβεία Καθαριότητας 2023

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου, στα Κοινοτικά Κτήρια Δευτεράς η καθιερωμένη ετήσια απονομή των βραβείων Καθαριότητας από τον Έπαρχο Λευκωσίας κ. Ανδρέα Χατζηπάκκο. 25 Κοινοτικά Συμβούλια της Επαρχίας Λευκωσίας βραβεύθηκαν, σε μια σεμνή τελετή, για τη διάκρισή τους στην Εκστρατεία Καθαριότητας και Ευπρεπισμού για το 2023.

Η Εκστρατεία Καθαριότητας και Ευπρεπισμού στην οποία συμμετέχουν Κοινοτικά Συμβούλια της Επαρχίας Λευκωσίας αποτελεί ετήσιο θεσμό, ο οποίος πραγματοποιείται πέραν των 30 ετών υπό την αιγίδα της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας. Σκοπός είναι ο καθαρισμός και ευπρεπισμός των κοινοτήτων και παράλληλα η δημιουργία και καλλιέργεια συνείδησης καθαριότητας στους πολίτες. Περαιτέρω, η Εκστρατεία συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των Κοινοτήτων που συμμετέχουν.

Η Επιτροπή Καθαριότητας, η οποία απαρτίζεται από λειτουργούς της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας και των Υγειονομικών Υπηρεσιών, επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις προτεινόμενες Κοινότητες και υπέβαλε τις εισηγήσεις της για τη βράβευση των καθαρότερων και πιο ευπρεπισμένων Κοινοτήτων.

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκαν οκτώ πρώτα βραβεία, οκτώ δεύτερα και οκτώ τρίτα βραβεία. Περαιτέρω, απονεμήθηκε ένα βραβείο για τον πιο καθαρό και ευπρεπισμένο χώρο πρασίνου καθώς και ένα βραβείο στην Κοινότητα με τη μεγαλύτερη προσφορά εθελοντικής εργασίας στα πλαίσια της Εκστρατείας Καθαριότητας. Τα βραβεία συνοδεύονται από χρηματικό ποσό προς τις βραβευθείσες Κοινότητες.

Αναλυτικά, ο πίνακας με τα βραβεία που απονεμήθηκαν:

Α΄ Βραβείο

Α/Α

Κοινοτικό Συμβούλιο

1

Αληθινού

2

Αναλιόντας

3

Βυζακιά

4

Γούρρη

5

Καλοπαναγιώτης

6

Λιβάδια

7

Μαθιάτης

8

Ποταμιά

 

Β΄ Βραβείο

Α/Α

Κοινοτικό Συμβούλιο

1

Αγροκηπιά

2

Ασκάς

3

Δένεια

4

Καννάβια

5

Μάμμαρη

6

Πεδουλάς

7

Σπήλια

8

Ψιμολόφου

 

Γ' Βραβείο

Α/Α

Κοινοτικό Συμβούλιο

1

Αγία Ειρήνη

2

Κλήρου

3

Μαλούντα

4

Μηλικούρι

5

Μουτουλλάς

6

Ξυλιάτος

7

Τεμβριά

8

Φλάσου

 

Βραβείο για τον πιο καθαρό και πιο ευπρεπισμένο χώρο πρασίνου

Α/Α

Κοινοτικό Συμβούλιο

1

Δένεια

 

Βραβείο για τη μεγαλύτερη προσφορά εθελοντικής εργασίας

Α/Α

Κοινοτικό Συμβούλιο

1

Κάτω Μονή

(ΕΑθ/ΜΣ)