Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-11-2023 17:35

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε την Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Ουγγαρίας στην Κύπρο δρα Krisztina Lakos, επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της.

H κ. Δημητρίου ευχήθηκε στη δρα Lakos κάθε επιτυχία στο έργο της και εξέφρασε την ετοιμότητα της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων για την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Πρεσβεία της Ουγγαρίας.

Κατά τη συνάντηση, ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών, με αναφορά στην επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Ουγγαρίας το 2021 και σημειώθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του διακοινοβουλευτικού διαλόγου και της συνεργασίας, ειδικότερα στη διάρκεια της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), κατά το 2ο εξάμηνο του 2024.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία της προσήλωσης και διαφύλαξης των κοινών ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, υπό το φως των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ, με πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, ιδιαίτερα δε προς αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό. Επί του προκειμένου, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης συλλογικής ευθύνης και της σύναψης σε ευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνιών επανεισδοχής με τρίτες χώρες.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για τρέχοντα ζητήματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)