Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2023 12:22

O Υφυπουργός Τουρισμού μεταβαίνει στην Πολωνία

Για την Πολωνία αναχωρεί σήμερα ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής με σκοπό την πραγματοποίηση συναντήσεων με τουριστικούς φορείς. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με επικεφαλής τουριστικών οργανισμών που εκτελούν προγράμματα προς τη χώρα μας. 

Στις συναντήσεις αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην πολωνική αγορά, καθώς επίσης και στην ενίσχυση της παρουσίας των συγκεκριμένων οργανισμών στη χώρα μας. 

Είναι αξιοσημείωτο ότι η πολωνική αγορά μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου ξεπέρασε τις 240.000 αφίξεις σε σύγκριση με 164.000 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, ο τουρισμός της χώρας μας έχει ξεπεράσει τα 3,5 εκατ. περιηγητές, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 21,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. 

Τα έσοδα μέχρι και το τέλος Αυγούστου καταγράφουν άνοδο της τάξης του 25,4% και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να έχουμε νέο ρεκόρ εσόδων. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουμής παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου τον προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού. 

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ο προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Τουρισμού ανέρχεται στα €65 εκατ. για το έτος 2024.

(ΚΚ/ΕΠ)