Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2023 12:35

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου θα συμμετάσχει σε συνεδρίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στο Παρίσι.

Ο βουλευτής κ. Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΣΕ, μεταβαίνει στο Παρίσι, για να συμμετάσχει σε συνεδρίες της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΚΣΣΕ, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2023. 

Στο πλαίσιο της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Ευσταθίου, υπό την ιδιότητά του Εισηγητή για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, θα προτείνει τρόπους καλύτερης και ταχύτερης εκτέλεσης των αποφάσεων, μέσω της αξιοποίησης του διττού ρόλου των μελών της Επιτροπής, ως μελών της Συνέλευσης και των αντίστοιχων εθνικών κοινοβουλίων τους.

Άλλα θέματα συζήτησης αφορούν σε διαδικασίες συμφιλίωσης και αποζημίωσης, ως αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης των συγκρούσεων και οικοδόμησης ενός κοινού και ειρηνικού μέλλοντος. Θα πραγματοποιηθούν, εξάλλου, ακροάσεις με τους τρεις υποψήφιους για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Παιδείας, Επιστημών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο κ. Ευσταθίου θα παρουσιάσει τις επικρατέστερες υποψηφιότητες για το φετινό Βραβείο Μουσείου, το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε καινοτόμο μουσείο στο χώρο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προάγει τις αρχές και αξίες του Οργανισμού.

Την Επιτροπή θα απασχολήσει επίσης, το θέμα του αφανισμού της πολιτιστικής ταυτότητας εν καιρώ πολέμου και ειρήνης, η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των μέσων μαζικής επικοινωνίας και της ασφάλειας των δημοσιογράφων, η πολιτιστική κληρονομιά και η κλιματική αλλαγή, καθώς και το θέμα της εκπαίδευσης παιδιών που αντιμετωπίζουν αναπηρίες ή/και άλλες μαθησιακές δυσκολίες. 

Την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Ευσταθίου θα μεταβεί στην Κολονία για να συμμετάσχει σε Διάσκεψη, που συνδιοργανώνουν η ΚΣΣΕ και η Επιτροπής Βενετίας, με θέμα «Χρήμα και Δημοκρατία: μια δύσκολη σχέση».

 (Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)