Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2023 17:23

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλικής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Κύπρο

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της Γαλλικής Δημοκρατίας κα Χρυσούλα Ζαχαροπούλου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Κόμπο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Τέλος, ο κ. Κόμπος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν της κας Ζαχαροπούλου και της αντιπροσωπείας της. 

Στο πλαίσιο των συζητήσεων αναμένεται να επιβεβαιωθεί το εξαίρετο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η δέσμευση των δύο πλευρών για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνσή τους. Τους Υπουργούς θα απασχολήσει, επίσης, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την κα Ζαχαροπούλου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Κατά την παρουσία της στην Κύπρο η κα Ζαχαροπούλου θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και θα επισκεφθεί το Γαλλο-Κυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κας Αθηνάς Μιχαηλίδου.

(ΘΘ/ΕΑθ)