Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-12-2023 18:39

Εγκαίνια Φωτογραφικής Έκθεσης του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με τίτλο «ΚΤΙCIC»

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023 παρουσιάζουν τη φωτογραφική έκθεση «ΚΤΙCIC», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου.

Κεντρική μορφή της έκθεσης «ΚΤΙCIC» είναι η γυναικεία φιγούρα που εμφανίζεται σε ψηφιδωτό, η οποία εύκολα μπορεί να δημιουργήσει τον συνειρμό ότι πρόκειται για γυναίκα αρχιτέκτονα στην αρχαιότητα, σύμβολο ανθεκτικότητας και επιβίωσης των Κυπρίων τόσο στις δοκιμασίες της Ιστορίας όσο και στους κινδύνους από φυσικές καταστροφές.

Στην έκθεση παρουσιάζεται, επίσης, ο περίκλειστος χώρος του διοικητικού κέντρου της πόλης του Κουρίου που δεσπόζει στην κορυφή και τις παρυφές ενός φυσικού λόφου μεταξύ της Λεμεσού και της Πάφου. Ο χώρος αυτός είναι προστατευμένος και δεν είναι ανοικτός στο ευρύ κοινό. Το ΓΤΠ ζήτησε και έλαβε άδεια από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για να μεταβεί στη συγκεκριμένη περιοχή ο φωτογράφος Στέφανος Κουρατζής μαζί με τη σύμβουλο τέχνης Κατερίνα Λούις Νικήτα για να αποτυπώσουν, με τη φωτογραφική μηχανή του Στέφανου, το συναπάντημα πολιτισμών στο Κούριο, μια από τις πλουσιότερες και ισχυρότερες πόλεις-βασίλεια της Κύπρου κατά την αρχαιότητα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2024.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 π.μ. – 13:00 και μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

(ΕΠ/ΓΣ)