Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2023 13:34

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας, Λευκωσίας και Λεμεσού

1. Εργασίες για κόψιμο / κλάδεμα και μάζεμα ακακιών και άλλων δέντρων στην Επαρχία Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο από 11/12/2023 μέχρι 5/3/2024, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:00, θα εκτελούνται εργασίες για κόψιμο / κλάδεμα και μάζεμα ακακιών και άλλων δέντρων από τα ερείσματα και τα πρανή σε όλο το μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λάρνακας – Αγίας Νάπας και στις δύο κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κόμβων.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών το έρεισμα του αυτοκινητόδρομου θα κλείνει τμηματικά και η τροχαία κίνηση θα παραμείνει στις λωρίδες κυκλοφορίας κανονικά χωρίς το έρεισμα.

2. Κλειστοί δρόμοι στην Επαρχία Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων Λευκωσίας, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 10/12/2023, από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι το αργότερο, οι πιο κάτω δρόμοι στη Λευκωσία θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω της διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος με την ονομασία «Quantum Nicosia Marathon 2023»:

  • Λεωφόρος Ομήρου
  • Λεωφόρος Στασίνου (Βόρειο Τμήμα)
  • Λεωφόρος Αγίου Ιλαρίωνος από τη συμβολή της με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ μέχρι τον κυκλικό κόμβο «Bata»
  • Λεωφόρος Αγίου Ιλαρίωνος από τον κυκλικό κόμβο «Bata» – θα κλείσει η κατεύθυνσή προς Αγλαντζιά (κόμβος Σοπάζ)
  • Λεωφόρος Αντρέα Ζάκου
  • Λεωφόρος Αμμοχώστου
  • Λεωφόρος Λάρνακος από τον κυκλικό κόμβο στη συμβολή της με την Αμμοχώστου προς Πανεπιστήμιο Κύπρου – θα κλείσει η κατεύθυνση προς Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Οδός Αθαλάσσας από τον Κυκλικό κόμβο Πανεπιστημιούπολης μέχρι τη συμβολή της με την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στο Γέρι από τη συμβολή της Λεωφόρου Λάρνακος με την οδό Καλαμών μέχρι και τα φώτα τροχαίας στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα 
  • Οδός Αθαλάσσας (Ε101) από τα φώτα τροχαίας Αγίου Γεωργίου μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο.
  • Οδός Λεμεσού (Β1) από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας (Ε101) μέχρι τον κόμβο Mall of Cyprus (πρώην Στεφανίδη)

Κατά τη διάρκεια της πιο πάνω εκδήλωσης θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για την ομαλή και ασφαλή εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω παρακείμενων δρόμων.

3. Εργασίες αποσυναρμολόγησης οικοδομικού γερανού στην Επαρχία Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι το Σάββατο 9/12/2023 και την Κυριακή 10/12/2023, μεταξύ των ωρών 06:00 - 17:00, στη Λεωφόρο Λεμεσού, στο ύψος της συμβολής με την οδό Εθνικής Φρουράς και για απόσταση 100 μέτρων περίπου, θα εκτελούνται εργασίες αποσυναρμολόγησης οικοδομικού γερανού με κατεύθυνση τη συμβολή Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού και Διγενή Ακρίτα.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται ως ακολούθως:

Α. Το Σάββατο οι δυο αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς το Κέντρο της Λευκωσίας θα παραμείνουν κλειστές για την κυκλοφορία και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω της τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας,

Β. Την Κυριακή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας θα παραμείνει κλειστή για την κυκλοφορία και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των άλλων δύο λωρίδων κυκλοφορίας.

4. Εργασίες καθαρισμού φρεατίων περισυλλογής ομβρίων υδάτων στην Επαρχία Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 11/12/2023 – 31/1/2024, εκτός Παρασκευής και Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 23:30 το βράδυ με 05:30 το πρωί της επόμενης μέρας, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού φρεατίων περισυλλογής ομβρίων υδάτων στους κυκλικούς κόμβους του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού καθώς και στις εισόδους – εξόδους από τους κυκλικούς κόμβους προς τον Παρακαμπτήριο.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών θα κλείνει ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας του κάθε κόμβου ή της κάθε εξόδου – εισόδου προς τον κόμβο και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.

5. Εργασίες εκσκαφής αυλακιού για τοποθέτηση υπόγειου καλωδίου της ΑΗΚ στην Επαρχία Λευκωσίας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την Κυριακή 10/12/2023, μεταξύ των ωρών 06:00 - 16:00, στη Λεωφόρο Λεμεσού στη Νήσου, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Αιγαίου και οδό Κιλκίς και για απόσταση 100 μέτρων περίπου, θα εκτελούνται εργασίες εκσκαφής αυλακιού για τοποθέτηση υπόγειου καλωδίου της ΑΗΚ.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η Λεωφόρος θα παραμείνει κλειστή και για τις δυο κατευθύνσεις για την κυκλοφορία και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται διαμέσου των οδών Καραβά και Αλυκού Ποταμού.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΓΣ/ΑΦ)