Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-12-2023 13:45

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού στη συνεδρίασή της ημερομηνίας 06/12/2023 μελέτησε την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος για τους κόκκινους φακέλους και διευκρινίζει ότι κάποια θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα για την Επιτροπή, λόγω του ότι ο Νόμος 180(1)/2017 δεν επιτρέπει στην Επιτροπή να προχωρήσει στη διερεύνηση του σημαντικότερου ίσως θέματος το οποίο προκύπτει από τους κόκκινους φακέλους.

Το θέμα αυτό είναι κατά πόσο η ύπαρξη των κόκκινων φακέλων και ο χειρισμός που έγινε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) έχει επηρεάσει καθ' οποιονδήποτε τρόπο την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

Στο πόρισμα στη σελίδα 111, αναφέρεται από τους Ερευνώντες Λειτουργούς ότι: «Το θέμα του επηρεασμού ή όχι του Πρωταθλήματος χρήζει περαιτέρω διερεύνησης ή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αυτοτελούς έρευνας.

Θα πρέπει να ληφθεί όμως υπόψη ότι, κατά την άποψή μας, η υφιστάμενη Νομοθεσία δεν καλύπτει πράξεις χειραγώγησης Πρωταθλήματος στην ολότητά του».

Η Επιτροπή ήδη έχει ολοκληρώσει τις εργασίες για τροποποίηση του Νόμου και σε περίπτωση κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει τις τροποποιήσεις, τότε θα αποφασίσει με τον νέο Νόμο κατά πόσο θα διατάξει έρευνα για χειραγώγηση του Πρωταθλήματος, πάντα σε σχέση μαζί με την υπόθεση των κόκκινων φακέλων.

(ΓΣ/ΑΦ)