Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2023 14:29

Χαιρετισμός της Υπουργού Υγείας δρος Πόπης Κανάρη, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο 8ο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών

Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, με μεγάλη χαρά απευθύνω χαιρετισμό στο 8ο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας που διοργανώνει σήμερα ο Παγκύπριος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών.

Αγαπητοί φυσιοθεραπευτές, αγαπητές φυσιοθεραπεύτριες,

Ο ρόλος σας στην αποκατάσταση των ασθενών είναι κρίσιμος, γιατί προωθείτε την κινητικότητα και συμβάλλετε στη γενική ευεξία. Η προληπτική σας προσέγγιση είναι δε καθοριστική για αποτροπή τραυματισμών. «Κλειδί» για την παροχή άριστης φροντίδας στους ασθενείς είναι ο συνεχής εμπλουτισμός γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας. Για τον λόγο αυτό, ο Κλάδος της Φυσιοθεραπείας - όπως και όλα τα επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας-  είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διά βίου εκπαίδευση.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του 8ου Συνεδρίου είναι σαφώς πολυδιάστατο. Πρώτιστος στόχος είναι η διεύρυνση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών Φυσιοθεραπείας που παρέχονται στους ασθενείς της χώρας.

Το διήμερο αυτό Συνέδριο αποτελεί σημαντικό πυλώνα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στον Κλάδο της Φυσιοθεραπείας. Η συνεχής επανάσταση στον ευρύτερο τομέα της ιατρικής επιστήμης αλλά και πιθανές νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστο το θεραπευτικό έργο των Φυσιοθεραπευτών.

Η ένταξη των Φυσιοθεραπευτών στο ΓεΣΥ καταδεικνύει τον σημαντικότατο ρόλο τους στην ολική αντιμετώπιση των διάφορων παθήσεων/ασθενειών. Συγκεκριμένα, σχετικά με τις υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, το ΓεΣΥ προσφέρει στους δικαιούχους από 6 έως και 12 συνεδρίες ετησίως ανάλογα με το νόσημα και τις ανάγκες του εκάστοτε ασθενούς. Στις συνεδρίες αυτές παρέχονται τόσο φυσιοθεραπευτική αξιολόγηση του ασθενούς όσο και διενέργεια θεραπευτικών δραστηριοτήτων. Πέραν τούτου, όλοι οι δικαιούχοι έχουν δικαίωμα σε αιτήματα επιπρόσθετων επισκέψεων για την κάλυψη εξειδικευμένων αναγκών. Επιπρόσθετα, έχει δημιουργηθεί το μητρώο νευρολογικών ασθενών το οποίο αποδίδει στους δικαιούχους εξατομικευμένο αριθμό θεραπειών ανά έτος.

Φίλες και φίλοι,

Οι εργασίες στις Στρογγυλές Τράπεζες που θα ακολουθήσουν, οι διαλέξεις καθώς και οι συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων αποτελούν αναντίλεκτα ευκαιρία για παραγωγική και γόνιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Το Υπουργείο Υγείας επικροτεί τη διοργάνωση συνεδρίων αντάξιων με το σημερινό. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι αφιέρωσαν αρκετό χρόνο, ώστε να φέρουν εις πέρας το εν λόγω επιστημονικό συνέδριο.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να επισημάνω για μία ακόμη φορά τη σημαντικότητα του ρόλου του Φυσιοθεραπευτή τόσο στο πλαίσιο αποκατάστασης και αποθεραπείας όσο και στο πλαίσιο της πρόληψης. Συνεχίστε το σπουδαίο έργο σας προς όφελος της υγείας των πολιτών.

 Εύχομαι κάθε επιτυχία στις σημαντικές εργασίες του συνεδρίου σας.

(ΔΚ)