Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2018 08:32

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών - Διαδικτυακός γλωσσικός διαγωνισμός «EU Lingo Quiz», από τις 26 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου

Με την ευκαιρία της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης (ΓΔΜ) και την υποστήριξη της Γλωσσολογικής Εταιρείας Κύπρου (CyLING) διοργανώνει διαδικτυακό γλωσσικό διαγωνισμό με τίτλο: «EU Lingo Quiz».

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2018 και είναι ανοικτός σε Ευρωπαίους πολίτες ηλικίας 15 ετών και άνω, που διαμένουν στην Κύπρο.

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 40 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής για τις γλώσσες και τον πολιτισμό της Ευρώπης. Οι τρεις μεγάλοι νικητές θα επιλεγούν με βάση τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες – σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετρήσει ποιος απάντησε σε λιγότερο χρόνο.

Τα τρία μεγάλα βραβεία είναι:  τηλεόραση Smart TV (1ο βραβείο), φορητός υπολογιστής (2ο βραβείο), κινητό Smartphone (3ο βραβείο).

Οι επόμενοι 50 καλύτεροι παίκτες θα λάβουν αναμνηστική τσάντα δώρου, την οποία θα μπορούν να παραλάβουν από το Σπίτι της ΕΕ στη Λευκωσία.

(ΜΛ)