Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-01-2024 20:24

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον διορισμό από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών απεσταλμένης του για το Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ) κ. António Guterres να διορίσει την κα María Ángela Holguín Cuéllar, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κολομβίας, ως προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έθεσε ως στόχο την επανενεργοποίηση του διεθνούς παράγοντα και ειδικά των ΗΕ για τη διερεύνηση της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που έμειναν το 2017 στο Κραν Μοντανά.

Ο Πρόεδρος  Χριστοδουλίδης παραμένει προσηλωμένος στο να συνεχίσει να εργάζεται με ξεκάθαρη πολιτική βούληση τόσο για την επανέναρξη των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης όσο και για κατάληξη των συνομιλιών με την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(ΡΜ/ΑΦ/ΜΣ)