Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2024 10:09

Επίσκεψη της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας στην Κύπρο

To Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) είχε διμερή συνάντηση με την Εκτελεστική Διευθύντρια (ΕΔ) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Αλιείας (ΕΥΕΑ), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2024 στην Κύπρο.

Η Διευθύντρια του ΤΑΘΕ κατά τη συνάντηση επισήμανε ότι αυτή γίνεται μερικούς μήνες μετά την κάθοδο του περιπολικού της ΕΥΕΑ στην περιοχή της Aνατολικής Λεβαντίνης και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να αποτελέσει κομβικό σημείο για την περαιτέρω συνεργασία για έλεγχο της αλιείας στην περιοχή τόσο σε διμερές επίπεδο με την ΕΥΕΑ όσο και σε επίπεδο ΕΕ στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος Ελέγχου Αλιείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον έλεγχο της αλιείας, στο κοινό πρόγραμμα ελέγχου για το 2024 και γενικά θέματα που αφορούν στην περαιτέρω συνεργασία μας στον τομέα αυτό.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της ΕΥΕΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και να ενημερωθεί για τα εθνικά συστήματα ελέγχου αλιείας, τα περιπολικά μέσα και τις υποδομές του ΤΑΘΕ, καθώς επίσης και το υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ).

(ΝΓ/ΘΘ)