Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-01-2024 16:22

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος μεταβαίνει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε σήμερα η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου, όπου θα συμμετάσχει στο πρώτο υπό τη Βελγική Προεδρία Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Το Συμβούλιο θα απασχολήσουν γεωργικά θέματα που σχετίζονται με το εμπόριο, η δημόσια συζήτηση σχετικά με τον στρατηγικό διάλογο για το μέλλον της γεωργίας στην Ευρώπη που δρομολόγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ θα γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τον προτεινόμενο κανονισμό σχετικά με ένα πλαίσιο παρακολούθησης για ανθεκτικά ευρωπαϊκά δάση, που αποτελεί την κύρια νομοθετική πρωτοβουλία της «Νέας Δασικής Στρατηγικής της ΕΕ για το 2030».

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, η Βελγική Προεδρία έχει θέσει ως βασικούς στόχους τη διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αυτονομίας, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας της παραγωγής και κατανάλωσης τροφίμων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην υγεία και στην καλή διαβίωση των ζώων, καθώς και στην ανάγκη για ανθεκτικά δάση.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου, η Υπουργός θα συμμετάσχει σε άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Γεωργίας της EUrope Mediterranean – EUMED-9 με σκοπό την προώθηση πολιτικών απάμβλυνσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στα κράτη μέλη της Μεσογείου.

 

(ΕΝ/NZ/ΝΓιαν)