Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2024 12:05

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε πρόγευμα εργασίας στα μέλη της κυπριακής και της ελληνικής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί στο Στρασβούργο, κατά την οποία θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ),  παρέθεσε σήμερα πρόγευμα εργασίας στα Μέλη της κυπριακής και της ελληνικής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση.  Παρόντες από πλευράς της Βουλής των Αντιπροσώπων, ήταν οι κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κα Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου και, από πλευράς της Βουλής των Ελλήνων, η κα Ντόρα Μπακογιάννη (επικεφαλής), κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κ. Γιώργος Σταμάτης, κα Άννα Ευθυμίου, κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου και κ. Δημήτριος Μάντζος. Παρόν στη συνάντηση ήταν επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας ενημέρωσαν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για το πολυσχιδές έργο της ΚΣΣΕ και τις σημαντικές εμπειρίες που αποκομίζουν από τη συμμετοχή τους στη Συνέλευση, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τόνισαν δε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και εξέφρασαν ευχαριστίες προς την κα Μπακογιάννη και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπίας για τη αγαστή και αδιάλειπτη συνεργασία και στήριξή τους στο έργο της κυπριακής αντιπροσωπίας, τόσο στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και ευρύτερα.

Αντηλλάγησαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα και άλλα θέματα ευρύτερου διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς και το ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Συζητήθηκε μεταξύ άλλων η εύφλεκτη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και η πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Τέλος, εκφράστηκε από κοινού η πεποίθηση ότι ο συντονισμός που επιτυγχάνεται στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, συμπληρώνουν και ενισχύουν σημαντικά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας, αναδεικνύοντας το κύρος και την αξιοπιστία Ελλάδας και Κύπρου στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)