Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2024 12:47

Λειτουργία Ολοήμερων Γυμνασίων Διαθεματικής - Διεπιστημονικής Μάθησης

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ενημερώνει ότι συνεχίζεται για τη σχολική χρονιά 2024 – 2025 η λειτουργία του θεσμού του Ολοήμερου Γυμνασίου Διαθεματικής - Διεπιστημονικής Μάθησης με παράλληλη λειτουργία δύο κατευθύνσεων – Κατεύθυνση «STEAM» και Κατεύθυνση «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός».

Η φοίτηση των μαθητών/τριών, κατά τον πρωινό χρόνο, θα πραγματοποιείται βάσει του υφιστάμενου ωρολογίου προγράμματος των Γυμνασίων, ενώ οι απογευματινές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μεταξύ των ωρών 14:00 – 15:20.

Τα Ολοήμερα Γυμνάσια λειτουργούν:

  1. Στην επαρχία Λευκωσίας, στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.
  2. Στην επαρχία Λεμεσού, στο Λανίτειο Γυμνάσιο.   
  3. Στην  επαρχία Λάρνακας, στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο.
  4. Στην επαρχία Αμμοχώστου, στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου.
  5. Στην επαρχία Πάφου, στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο.

Στην επαρχία Λευκωσίας το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει με ανοικτή εκπαιδευτική περιφέρεια και οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται ότι μπορούν να αιτηθούν εγγραφής για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, ανεξαρτήτως της διεύθυνσης διαμονής τους. Ως εκ τούτου, οι αιτητές/τριες για το Παγκύπριο Γυμνάσιο, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική Αίτηση Εγγραφής, (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α), και να την αποστείλουν στο Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Λευκωσίας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (dme-eparchiako-lef@schools.ac.cy) ή μέσω τηλεομοιότυπου (22305507), μέχρι τις 8 Μαρτίου 2024.

Σχετικά με τις άλλες Επαρχίες το ολοήμερο σχολείο δεν θα είναι ανοικτής εκπαιδευτικής περιφέρειας και η επιλογή των παιδιών θα αποφασίζεται από τη Διεύθυνση του Σχολείου. Επισυνάπτεται σχετική Αίτηση (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β), η οποία θα παραδίδεται συμπληρωμένη από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες στον/στη Διευθυντή/ντρια του Σχολείου, μετά την εγγραφή τους, μέχρι το τέλος Ιουνίου. 

(ΙΠ/ΜΣ/ΘΘ)