Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2024 17:58

Ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφορικά με την παράδοση της έκθεσης εμπειρογνωμόνων για τον Ακάμα

Παραδόθηκε στον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Χατζηπαναγιώτου η έκθεση εμπειρογνωμόνων στην οποία επανεξετάζεται και επαναξιολογείται το προτεινόμενο οδικό δίκτυο όλων των φάσεων και του μέρους του δρόμου Τοξεύτρα - Άβακας - Λίπατη. Η έκθεση ετοιμάστηκε από ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων περιλαμβανομένου και εκπροσώπου του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ). Υπενθυμίζεται ότι η επανεξέταση, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει και τα χαρακτηριστικά των διατομών και μηκοτομών για ηπιότερη όδευση εντός του δασικού πάρκου.

Η έκθεση θα εξεταστεί από την Ad Hoc Eπιτροπή η οποία θα συγκληθεί μετά από πρόσκληση της Περιβαλλοντικής Αρχής για την 31η Ιανουαρίου.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ακολουθεί πιστά τα χρονοδιαγράμματα και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ής Δεκεμβρίου 2023 για αλλαγές που αφορούν την υλοποίηση των έργων του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης (ΣΑΑ) του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα, εντός του πλαισίου και φιλοσοφίας του ΣΑΑ.

 (ΕΝ/ΜΣ/ΘΘ)