Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-01-2024 13:09

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε συνάντηση τον νέο Πρέσβη της Ιορδανίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον νέο Πρέσβη του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Κύπρο κ. Basheer F. Zoubi επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.

Ο κ. Γεωργιάδης καλωσόρισε τον κ. Zoubi στη Βουλή των Αντιπροσώπων και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, χαρακτηρίζοντας την Ιορδανία ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε εκατέρωθεν  το πολύ καλό επίπεδο των στενών  σχέσεων Κύπρου – Ιορδανίας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας και στις επόμενες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο πεδίο αυτό.   

Ο Ιορδανός Πρέσβης επανέλαβε τη θέση αρχών που τηρεί η χώρα του στο κυπριακό πρόβλημα, με τον κ. Γεωργιάδη να εκφράζει την εκτίμησή του για τη στάση αυτή της Ιορδανίας.

Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις συνεπακόλουθες προεκτάσεις της για ολόκληρη την περιοχή, αλλά και ευρύτερα. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)