Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-01-2024 16:00

Ανακοίνωση του Κέντρου Παραγωγικότητας για τη διάγνωση αναγκών κατάρτισης και για την παροχή δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Το Κέντρο Παραγωγικότητας, σε συνεργασία με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, προγραμματίζει την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης του έμμισθου προσωπικού, των εθελοντών – μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και των εθελοντών δράσεων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (MKO) στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023 με τίτλο «Σύγχρονη Επαγγελματική Ανάπτυξη για την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, Πυλώνας ΙΙ Παροχή Κοινωνικά Στοχευμένης Επαγγελματικής Μάθησης».

Το ερωτηματολόγιο στοχεύει στη διερεύνηση των αναγκών κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού των ΜΚΟ. Για τον λόγο αυτό, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου από τις ΜΚΟ είναι πολύ σημαντική ώστε να καταγραφούν οι πραγματικές τους ανάγκες σε προγράμματα κατάρτισης και να προσφερθούν στοχευμένα προγράμματα τα οποία θα βοηθήσουν ουσιαστικά.

Το Κέντρο Παραγωγικότητας σημειώνει ότι:

  1. Το ερωτηματολόγιο αναμένεται να απαντηθεί από τον/την επικεφαλής κάθε οργάνωσης.
  2. Τα προγράμματα κατάρτισης θα προσφέρονται δωρεάν και η συνολική τους διάρκεια κυμαίνεται από τρεις μέχρι 24 ώρες, αναλόγως του θέματος.
  3. Για τα μεγάλης διάρκειας προγράμματα η κάθε συνάντηση θα είναι περίπου τρεις ώρες.  
  4. Τα προγράμματα κατάρτισης θα διεξάγονται με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά και υπολογίζεται να ξεκινήσουν Απρίλιο/Μάιο 2024.

Το κοινό καλείται να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΚΕΠΑ («Τελευταίες ανακοινώσεις»).

Για περαιτέρω διευκρινίσεις το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την κα Κατερίνα Κόκκινου στο Κέντρο Παραγωγικότητας (Τηλ. 22806128/Email: kkokkinou@kepa.mlsi.gov.cy) ή με την κα Αλεξάνδρα Κυριάκου στο Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (Τηλ. 22514786/Email: alexandra.kyriacou@volunteerism-cc.org.cy).

(ΑΦ/ΝΖ)