Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-09-2018 17:20

Επίδοση διαπιστευτηρίων από τη νέα Υπάτη Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παπούα Νέα Γουινέα

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παπούα Νέα Γουινέα κα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη επέδωσε στις 25.9.2018 τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της χώρας, AE κ. Bob Dadae.

Κατά την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστής διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Κυβερνήτη και τον λαό της χώρας.

Η κα Μαυρομμάτη αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στη συνεργασία στα πλαίσια των σχέσεων ΕΕ – Παπούας Νέας Γουινέας ως, επίσης, και στις συνέργειες των χωρών της Κοινοπολιτείας. Αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα, ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε ό,τι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γενικός Κυβερνήτης ανταπέδωσε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του προς εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Τέλος, ο Γενικός Κυβερνήτης εξέφρασε κάθε επιτυχία και υποστήριξη στο έργο της κας Μαυρομμάτη ως νέας Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Παπούα Νέα Γουινέα.

_____________

/ΣΧ