Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-02-2024 10:26

Ανακοίνωση του ΤΕΕ αναφορικά με καταδίκη και ποινές για παραβάσεις της Νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

Tο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΤΕΕ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προώθησε την ποινική δίωξη της εταιρείας «U.C.C. UNITED CLEANING (CYPRUS) LTD» για παράβαση των διατάξεων της Νομοθεσίας σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία.

Ως αποτέλεσμα της δίωξης αυτής το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε την εταιρεία «U.C.C. UNITED CLEANING (CYPRUS) LTD» που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, σε εργασίες περισυλλογής σκυβάλων σε πρόστιμο €800 για τις πιο κάτω παραβάσεις των περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Γνωστοποίηση Ατυχημάτων και Επικίνδυνων Συμβάντων) Κανονισμών σχετικά με ατύχημα που προκλήθηκε σε εργοδοτούμενό της:

(α)  Παράλειψη να πληροφορήσει άμεσα το Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Λάρνακας σχετικά με ατύχημα που προκλήθηκε σε εργοδοτούμενό της κατά τη διάρκεια της εργασίας του και το οποίο τον κατέστησε ανίκανο για εκτέλεση της εργασίας του για περισσότερες από τρεις ημερολογιακές ημέρες εξαιρουμένης της ημέρας του ατυχήματος.

(β) Παράλειψη αποστολής στο Επαρχιακό Γραφείο Επιθεώρησης Εργασίας Λάρνακας, γραπτής γνωστοποίησης του ατυχήματος, υποβάλλοντας κατάλληλα και πλήρως συμπληρωμένο το εγκεκριμένο έντυπο γνωστοποίησης σχετικά με ατύχημα που προκλήθηκε σε εργοδοτούμενο κατά τη διάρκεια της εργασίας του και το οποίο τον κατέστησε ανίκανο για εκτέλεση της εργασίας του για περισσότερες από τρεις ημερολογιακές ημέρες εξαιρουμένης της ημέρας του ατυχήματος.

(ΝΓιαν/ΝΓ)